Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 17 januari 2018

De verantwoordelijkheid voor ons klimaat en milieu begint bij iedereen op een lokaal niveau.

D66 Voorst stelt zich voor: Gerard Bruil, Twello

Wat ik van groot belang vind is het thema groen en duurzaamheid. De verantwoordelijkheid voor ons klimaat en milieu begint immers bij iedereen op een lokaal niveau. Verwijzen naar hogere overheden kunnen we ons niet permitteren en volstaat daarom niet meer. Ook lokaal kan er door tal van maatregelen op verschillende terreinen aan worden gewerkt. Dat kan door het daadwerkelijk stimuleren van het gebruik van alternatieve energiebronnen bijvoorbeeld. Binnen mijn eigen beroepsmatige vakgebied, verkeer en vervoer, zie ik vooral mogelijkheden om het fietsgebruik te stimuleren. Er zijn daarnaast genoeg ideeën van burgers die het waard zijn om te worden opgepakt.

Lees meer over het thema groen en duurzaam